Месечни архиви: декември 2013

Проведена работна среща на ОТТ с фирми от региона

На 11.12.13 ОТТ-БСУ организира работна среща с фирми от Югоизточен регион. Темата на срещата бе «Нови идеи за технологично развитие на Югоизточен регион». Срещата се проведе в зала 1 на Дома на науката и техниката-Бургас. На нея бяха представени следните технологии:

  • Съвременни средства за персионална балистична защита от Кристиян Атанасов;
  • Система за превантивна кадрова политика – Мариела Димитрова;
  • Технологии за анализ и обработка на резултати в кардиологията, технологии за проектиране на детайли и устройства с цифрово програмируеми машини на ТехноЛогика ЕАД – Георги Георгиев;
  • Управление на технологичния процес при системи за добив на енергия от възобновяеми източници на енергия – слънчеви колектори – Марко Иванов, Янчо Иванов;
  • Използване на оптични влакна в системи за предотвратяване на бедствия и пожари – проф. д-р Ангел Тошков.
  • гл. ас. д-р Димитър Минчев представи технолотия за управление на роботизирани манипулатори.

След направените презентации бе направена дискусия по представените технологии.

Снимки

Покана за работна среща на ОТТ

Офисът за технологичен трансфер към Бургаски свободен университет организира работна среща с фирми от Югоизточен регион на тема:

Нови идеи за технологично развитие на Югоизточен регион

Срещата ще се състои на 11 декември 2013 година от 9.30 часа в Дом на науката и техниката на улица „Цар Петър 17 ет 4 зала 1.

Целта на мероприятието е да се създаде контакт между представители на науката и бизнеса, да се даде възможност на представители на различни фирми и организации да предложат свои идеи и технологии и иновации подходящи за реализиране в нашия Югоизточен регион на страната.

Програмата включва кратки презентации на участниците и дискусии по предложените идеи и технологии.

За презентациите ще бъдат осигурени екран, мултимедиен проектор и лаптоп.

Моля, представителите на фирмите, желаещи да участват в мероприятието да потвърдят присъствието си на е-мейл office@ott.bfu.bg до 5 декември 2013 година. Окончателната програма ще бъде обявена на 9 декември 2013.

Екип на ОТТ-БСУ

Изтегли поканата